Развитие без граници
25.02.2020
Сподели: 5
  • Facebook
5690

Започна регистрацията за националната олимпиада по ментална аритметика амакидс българия 2020! Участвай и победи!

Започна регистрацията за националната олимпиада по ментална аритметика амакидс българия 2020

Скъпи Приятели!

С радост съобщаваме, че на 29.03.2020 в София ще се състои престижната национална олимпиада по ментална аритметика АМАКИДС БЪЛГАРИЯ 2020!

АМАКидс България организира първата в страната ни национална олимпиада по ментална аритметика от този мащаб. Събитието ще се състои на 29.03.2020 г. в сградата на София ТехПарк от 9:00-16:00 часа.

Целта на олимпиадата е да разпали искрата към перлата в короната на царицата на науките – аритметиката, посредством широкомащабно национално събитие, на което децата да премерят знания и въображение. Повече от 200 ученици на АМАКидс България от 15 български града ще се съберат, за да демонстрират нестандартни умения с практическа насоченост и да разкрият своята интелектуална идентичност и когнитивен потенциал. Редом до тях в това предизвикателство ще бъдат техните родители-иноватори, които подкрепят процеса на разгръщане на техните способности по време на обучението им в центровете на AmaKids България.

В края на надпреварата по ментална аритметика ще бъдат излъчени победители в 8 категории съобразно тяхната възраст и трудността на задачите, които трябва да решат.

AМАКидс България вярва, че стотиците хиляди ученици преминали прага на школите и в световен план, са децата на новото време. Те са тези, които се изправят в челен сблъсък с ребуси в епоха на галопиращи технологии и казуси с глобален характер. Това са тези деца, които задават динамиката на времето с нестандартно мислене, подход и характер. Именно тези качества и умения на децата AmaKids България насърчава и развива не само посредством националната олимпиада, а с цялостната си дейност, визия и обучение.

Академията АМАКидс има зад гърба си внушителна история. Тя е руски патент от 2013 г. и днес разполага с представителства в 22 държави с над 1000 функциониращи центъра, в които се обучават над 250000 деца във възраст от 4 до 16 години. През 2015 г. академията печели награда за „Откритие на годината“ в Русия. Броят на лицензираните и преподаватели наближава 2 000 в световен мащаб.

В България центровете на АМАКидс се удвоиха в последната година и продължават да нарастват. Към момента наши деца във всички възрасти възлизат на 800+