Развитие без граници

Често Задавани Въпроси

Каква е целта на този курс? Прочетете отговора
Целта на методиката е да тренира мозъка за максимална скорост на възприемане и обработка на информацията.
Какво е това ментална аритметика? Прочетете отговора
Менталната аритметика е техника за развитие на умствените способности на деца на възраст от 5 до 16 години, базирана на смятане наум. Когато се учи от този метод, детето може да извърши аритметични изчисления за няколко секунди (събиране, изваждане, умножение, деление, изравняване на число) в ума по-бързо, отколкото на калкулатор.
Защо детето трябва да се занимава с ментална аритметика? Прочетете отговора
Менталната аритметика създава солидна основа за самореализация. Чрез този курс се подобрява успехът по много учебни предмети и се открива голямо разнообразие от творчески и интелектуални способности. Детето се научава да проявява инициативност и лидерство, да поставя цели и да ги постига.
Какво е това абакус? Прочетете отговора
Това е сметало на възраст над 5000 години. Съвременният абак е рамка с вертикално разположени спици. Обикновено има 13. На всяка спица има 5 топчета, горното е отделено от долните с преграда. Четирите долни топчета се наричат "земни", всяко представлява единица. Горното топче се нарича "небесно" и съответства на пет "земни".
Защо детето трябва да развива двете полукълба на мозъка едновременно? Прочетете отговора
Дясното полукълбо на мозъка е отговорно за въображението, образното мислене и фантазията. А лявото - за логика, реч, математически способности. Дете, чието ляво и дясно полукълбо се развиват хармонично, ще може да достига до решението на всяка задача от двете страни, творчески и аналитично, а процесът ще бъде възможно най-бърз.
Как детето развива двете полукълба на мозъка? Прочетете отговора
Използването на фини двигателни умения на двете ръце допринася за съживяването на мозъка като цяло, а не само на едно от полукълбата. Визуализацията на символи и изображения на числа превключва работата на мозъка от лявото полукълбо в дясното, като осигурява синхронизация на работата. Техниката съдържа осезателни, моторни, изчислителни и игрални дейности.
Какво дава Леберика на детето, освен бързото четенето с разбиране? Прочетете отговора
Детето развива фигуративно мислене, логика, памет, внимание и фини двигателни умения - за това са разработени специални упражнения „Невро-акробатика”.
Защо му е нужно на детето да чете бързо? Прочетете отговора
В съвременния поток на информация е много важна скоростта на четене и усвояване на материала. Курсът Либерика ще позволи на детето да усвои всяка информация бързо и с максимална полза.
Как се увеличава скоростта на четене? Прочетете отговора
В курса Либерика има набор от упражнения, състоящи се от специални техники за четене с помощта на авторските разработки на нашата компания. С тяхна помощ детето постепенно преминава от класическото дума по дума хоризонтално четене към блоково четене отгоре надолу.
Как едно дете при четене на скорост от около 1000 думи на минута може да разбере какво чете? Прочетете отговора
Благодарение на определени техники за четене, детето ще може напълно да разбере прочетения текст и да се научи как да коригира скоростта на четене, като се адаптира веднага към текста, неговата сложност, както и изискванията към текста.
С каква скорост ще чете детето ми след завършване на курса? Прочетете отговора
Скоростта на четене на всяко дете е индивидуална. В зависимост от началните показатели, след основен курс на Либерика, нашите ученици постигат резултати от 300, 1000, 3000 или повече думи на минута. Основното увеличаване на скоростта на четене се наблюдава на курса Либерика+. Тук способностите на детето са неограничени.
Колко трайно е умението за скоростно четене? Прочетете отговора
За цял живот, ако уменията за скоростно четене бъдат постоянно използвани. За да затвърдим умението, имаме система за достъп до платформата след курса, която ни позволява да затвърдим резултата от обучението.
Защо на детето ми е нужен този курс Меморика? Прочетете отговора
В съвременния свят обемът на новата информация непрекъснато се увеличава. Всеки ден детето е изправено пред голям поток от голямо разнообразие от знания за света около него. Меморика ще го научи да систематизира и запаметява всякакви материали, както и да учи лесно и с интерес.
Какво е това Меморика? Прочетете отговора
Меморика е програма, насочена към развиване на фигуративно мислене, систематизиране на информацията и управление на всички процеси на паметта. Думата "мемориал" идва от английската дума "memory" - памет.
Кога ще видим първите резултати? Прочетете отговора
След месец ще видите първия резултат. На всеки урок детето научава нов метод на запаметяване и по време на курса тези умения се затвърждават.
Детето ми има добра памет. Защо му е необходим курса Меморика? Прочетете отговора
Както се казва, няма граница за усъвършенстването. Винаги можем да станем по-добри. Хората с отлична памет са търсени в света, получават добра професия и успешно се самореализират. Важно е не само да можете да запомняте, но и да работите със запаметения материал. Детето ще се научи да запаметява информация по нестандартни начини, които ще развият дългосрочната му памет.
Какво е нужно да умее детето, за да започне обучение? Прочетете отговора
Изискванията за включване в курса Меморика са умението да четат, броят, пишат и желанието за учене.
Каква е продължителността на курса? Прочетете отговора
Меморика се състои от два курса. Първият курс е за деца от 7 до 10 години, а вторият е за деца от 11 до 16 години. Всеки курс има 12 урока, което е 3 месеца обучение.
Какво е това Спийдкюбинг? Прочетете отговора
Това е курс за скоростно нареждане на кубчето на Рубик.
За какво е нужен Спийдкубинг? Прочетете отговора
Методът развива фини двигателни умения, умствена дейност, памет, логика и лични качества, а също така обучава триизмерно пространствено мислене.
От каква възраст детето може да започне обучение Спийдкюбинг? Прочетете отговора
Курсът се препоръчва за деца от 7 до 16 години. В редки случаи - за деца от 6 години.
Как се провеждат занятията? Прочетете отговора
Занятията се провеждат в 3 етапа. На първия етап децата ще се научат как да сглобят куб 3х3 на Рубик, на втория ще научат как да сглобяват пирамида, а на третия - модел на куб.
Каква е продължителността на курса? Прочетете отговора
Продължителността на курса е 3 месеца (12 урока). Занятията се провеждат 1 път седмично (от 13-годишна възраст се допуска 2 пъти седмично). По време на обучението срокът може да бъде съкратен.
Abacus
БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН УРОК
Записани днес 5

НЕ НАМИРАТЕ ОТГОВОР НА ВАШИЯ ВЪПРОС? ПИШЕТЕ НИ!